Ammattikeittiö

Jospak palkittiin maailman parhaimpien pakkauksien tunnustuksella

Forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy voitti WorldStar 2019 -pakkauspalkinnon kartonkipohjaisella elintarvikevuoallaan. Jospak on kehittänyt elintarvikepakkausratkaisun, jossa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa. Maailman parhaiden pakkauksien kilpailun järjestää World Packaging Organization WPO. Organisaatio on palkinnut luokkansa parhaimpia pakkauksia vuodesta 1970 lähtien.


WorldStar kilpailun tuomaristo palkitsi Jospakin WorldStar  
2019 -tunnustuksella, joka myönnetään parhaille tai innovatiivisimmille pakkauksille.


Tänä vuonna WorldStar-kilpailuun osallistui 319 pakkausta 35 maasta. Tuomaristo kokoontui Kiinan Jinanissa lokakuussa ja palkinnot jaetaan ensi vuoden toukokuussa Prahassa. Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa pohjoismaiseen Scan-Star-kilpailuun. Jospak sai pohjoismaisen tunnustuksen viime vuoden elokuussa.
Jospak Oy on perustettu vuonna 2014 ja yhtiön innovaatio on kuitupohjainen vuoka, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.


– WorldStar on meille merkittävä tunnustus ja se edesauttaa pakkausratkaisumme tunnetuksi tekemistä myös kansainvälisillä markkinoilla, jonne tähtäämme, sanoo Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.


Jospak Oy:n ainutlaatuisen pakkauksen muodostavat kuitupohjainen vuoka sekä erillinen muovikalvo, jonka ansiosta vuoka soveltuu myös suojakaasupakkaamiseen. Jospak-vuoka on yhteensopiva ruokateollisuuden olemassa oleviin automaattisiin pakkausprosesseihin. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa Jospak-vuoan kalvovuorauksen ja lajitella materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikierrätykseen. Jospak- vuoka toimii myös painopinta-alana brändiviestintään sekä erottautumiseen. Samalla se vähentää elintarviketuotteiden ylipakkaustarvetta.