Ammattikeittiö

Kalamausteuutuudet vastaavat kevään ruokatrendeihin – Helppoa ja herkullista ilman lisättyä suolaa

Meiran uudet Kalamausteet Sitrus-inkivääri ja Savuinen pippuri helpottavat kalaruokien maustamista niin arkena kuin juhlassa. Uutuusmausteet sopivat myös terveystietoisen kokkaajan keittiöön, sillä niissä ei ole lainkaan lisättyä suolaa. Sekä keho että ympäristö kiittävät kalan lisäämisestä ruokavalioon.

Meiran tämän kevään mausteuutuudet tuovat avun samalla kertaa kahteen haasteeseen suomalaisten ruokailutottumuksissa: suolan vähentämiseen ja kalan lisäämiseen ruokavaliossa. Huhtikuussa kauppoihin saapuvat uudet Meira Kalamausteet Sitrus Inkivääri ja Savuinen pippuri antavat kalaruuille herkullista makua ilman lisättyä suolaa tai arominvahventeita.

Liiallinen suolansaanti on yksi merkittävimpiä ongelmia suomalaisten ruokavaliossa. FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä aikuisesta saa ruokavaliostaan liikaa suolaa(1). Kalan syönnissä on puolestaan lisäämisen varaa, sillä suomalaiset syövät sitä keskimäärin vain kerran viikossa, kun suositus on 2-3 annosta joka viikko(1,2).

‒ Terveellisiä elämäntapoja tukevat uutuutemme ovat tärkeä osa Meiran vastuullisuustyötä. Tarjoamme nyt entistä laajemman mausteseosten valikoiman ilman lisättyä suolaa, jotta kuluttajat voivat tehdä hyviä valintoja omassa ruokavaliossaan. Meille on tärkeää tehdä terveyttä edistävien ruokavalintojen tekeminen mahdollisimman helpoksi ihmisille, mausta tinkimättä, kertoo maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Juha Wathén Meiralta.

Kalaruokiin potkua aasialaisesta keittiöstä ja pippurisesta savun mausta

Kotimaisen kalan lisääminen lautaselle on paitsi terveysteko, myös hyvä valinta ympäristön kannalta. Keväällä kalasesongissa ovat kotimaiset hauki, ahven ja kuha(3). Näistä miedon makuisista kaloista on helppo varioida erilaisia annoksia Meiran uusien kalamausteseosten avulla.

Meira Kalamauste Sitrus-inkiväärin makumaailma tarjoaa hurmaavan ruokamatkan Aasiaan: mausteseoksessa raikkaaseen sitruunaan on yhdistetty inkivääriä, kookosta ja valkosipulia. Meira Kalamauste Savuinen pippuri puolestaan antaa kalalle herkullisen ja lempeän savunmaun peittämättä raaka-aineen ominaismakua. Savustetun paprikan lisäksi makua mausteseoksessa luovat valkosipuli, mustapippuri, sipuli, cayennepippuri ja tilli.

Inspiroidu herkullisista kalaresepteistämme:

Maustekermassa haudutettu haukifilee 
Mausteinen kuhaceviche avokado-tomaattisalaatin kera 
Savulohibowl 
Savuinen lohiteriyaki