Ammattikeittiö

Herkullista ruokaa fermentoiduista kasviksista myös ammattikeittiöissä

Hapatettu eli fermentoitu ruoka on ikivanha keksintö, joka on nyt noussut uuteen suosioon hapatetun ruuan maukkauden ja terveysvaikutusten ansiosta. Hapattaminen on ainutlaatuinen tapa säilöä ruokaa, sillä niin saadaan lisättyä ravinnon terveysvaikutuksia. Hapatettujen elintarvikkeiden säännöllisen nauttimisen sanotaan mm. pitävän vatsan toiminnassa ja vahvistavan vastustuskykyä. Lisäksi hapatetuissa tuotteissa on vain vähän hiilihydraatteja, joten ne sopivat myös ketogeenistä ruokavaliota noudattaville.

Euro-East tarjoaa ammattikeittiöihin terveelliset ja maukkaat perinteisesti hapatetut suolakurkut sekä kaalisalaatit, joita kannattaa rohkeasti käyttää ruoanlaitossa.

Euro-Eastin Venäläinen hapankaali on valmistettu perinteisellä venäläisellä reseptillä hapattamalla. Hapankaali sisältää vain vähän energiaa, mutta sitäkin enemmän C-vitamiinia. Hapankaali on venäläisen keittiön pääraaka-aineita ja se sopii ruoanlaittoon monessa eri muodossa, mehevöittää laatikkoruoat ja raikastaa vihersalaatit. Syksyiseen Oktoberfest -tunnelmaan sopii mainiosti Hapankaali-coleslawsalaatti, joka on raikas lisuke mausteisen makkaran kanssa. Löydät reseptin täältä >>

Euro-Eastin Venäläiset suolakurkut on valmistettu perinteiseen tapaan hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Valmistustavan ansiosta herkullinen maku syntyy ilman etikkaa ja sokeria sekä ilman lisä- tai säilöntäaineita. Kokonaisten suolakurkkujen lisäksi saatavilla on venäläisiä suolakurkkuja lohkoina sekä viipaleina, jotka on helppo nostaa sellaisenaan suoraan noutopöytään tai lisätä herkullisten hampurilaisten väliin. Suolakurkkujen terveellistä maitohappoliemeä kannattaa hyödyntää keittojen ja kastikkeiden maustamiseen.

Venäläisissä suolakurkuissa käytetään tuoreita sesongin parhaita kurkkuja.

Kimchi on hapatetusta kiinankaalista valmistettu korealainen salaatti, jota käytetään nykypäivän ruoanlaitossa todella paljon. Trendikkään korealaisen kaalisalaatin hieman tulinen ja hapan maku tekee salaatista vastustamattoman. Hapattamalla valmistetussa kimchissä ei käytetä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita, ja sitä kutsutaankin yhdeksi maailman terveellisimmistä ruoista. Kimchi on tosi hyvää sellaisenaan ja tuo ruoka-annoksiin hapokkuutta sekä tulisuutta, lämpimiin ruokiin kimchi kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa.

 

Suosittu Kimchi -salaatti myös ammattikeittiöihin.

Maukkaita salaatteja

Perinteisten hapatettujen tuotteiden lisäksi Euro-Eastin valikoimaan kuuluu myös etikkasäilötyt kaalisalaatit, jotka antavat annoksiin kirpeyttä ja väriä.

Etikkasäilönnässä tuotteiden säilyvyys perustuu etikan happamuuteen ja ripaukseen sokeria. Erilaisia aromeja ja makuja salaatteihin saadaan mausteista, kuten punakaalisalaatissa pehmeää jouluista makua tuo kaneli sekä neilikka.

Värikäs punakaalisalaatti on maukas ja näyttävä tarjottava salaattipöydässä. Punakaali on maultaan makeampi verrattuna muihin keräkaaleihin ja se sisältää hyviä antioksidantteja sekä runsaasti C- ja E-vitamiinia. Punakaalisalaatti sopii nautittavaksi lisukesalaattina sekä käytettäväksi herkullisiin punakaalirösteihin tai laatikko- ja vuokaruokiin.

Euro-Eastin herkullisen grillisalaatin valmistukseen on käytetty sadon parhaita kasviksia: porkkanaa, paprikaa, sipulia ja suolakurkkua. Hieman hapan salaatti taittaa grilliruokien rasvaisuutta ja siksi salaatti sopii mainiosti grilli- ja liharuokien lisäkkeeksi tai sellaisenaan lounaspöytään.

Ammattikeittiöissä käyttövalmiit raastesalaatit sekä suolakurkut säästävät aikaa pilkkomiselta ja tuotteet ovat helposti käytettävissä monipuoliseen ruoanvalmistukseen. Euro-Eastin tuotteita löydät noutotukuista.

 

 

Kauniin värinen ja maukas punakaalisalaatti on näyttävä tarjottava.

Euro-East Oy on suomalainen ruoan maahantuontiyritys, joka vie sinut tutustumaan venäläisen ja itäeurooppalaisen keittiön ruokakulttuureihin. Meille on erityisen tärkeää tuotteiden hyvä laatu ja aito maku – trendejä ja terveellisyyttä unohtamatta. Kaikki tuotteemme on valmistettu perinteisten reseptien mukaisesti ja haluamme tarjota tuotteita, jotka maistuvat kuin kotona tehdyiltä.

Lue lisää: www. euro-east.fi ja tutustu koko valikoimaan