Ammattikeittiö

Savon keittiömestariyhdistyksen uusi puheenjohtaja on Kylpylähotelli Rauhalahden keittiömestari Marko Tertsunen

Savon keittiömestariyhdistyksen tavoitteena on edistää jäsenistönsä ammattitaitoa ja yhteistyötä yhteistyökumppanien kanssa. Uusi puheenjohtaja Marko Tertsunen on toiminut yhdistyksessä pitkään mm. sihteerinä, ja nyt vuoden 2021 alusta puheenjohtajana.

Hän sai vuonna 2020 Kultaiset Cordon Bleu -käädyt keittiömestareiden ammattikunnan eteen tehdystä työstä. Kylpylähotelli Rauhalahden keittiömestarina hän on työskennellyt 13 vuotta.

45-vuotiaan Savon keittiömestariyhdistyksen jäsenistöön kuuluu Kuopion ja lähialueiden ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja hotelli-ravintoloiden keittiömestareita ja vuoromestareita sekä ravintola-alan opettajia.

 ”Yhdistyksemme jäsenet ovat käytettävissä ravintola-alan oppilaitoksissa kouluttajina sekä erilaisissa ruokatilaisuuksissa ja messutapahtumissa. Järjestämme myös konsultaatiotilaisuuksia sekä muita tapahtumia. Mikäli koronatilanne sallii, vuonna 2021 suunnitelmissa on pitää vähintään kaksi ERG-tapahtumaa, keväällä Koivumäen Kartanolla ja syksyllä Kylpylähotelli Rauhalahdessa sekä lokakuisena Chefs Day:na hyväntekeväisyystapahtuma”, summaa puheenjohtaja Tertsunen yhdistyksen toimintaa.

Yhdistys toimii myös yhteistyökanavana muihin alan järjestöihin, esim. Suomen Keittiömestariyhdistyksen kautta se on jäsenenä Pohjoismaiden Keittiömestareiden (NKF) liitossa ja Kokkien Maailmanliitossa (WACS).